Veel gestelde vragen

We begrijpen dat u vragen heeft over het leasen van een website. Op deze pagina hopen wij deze voor een groot deel te beantwoorden. Is uw vraag niet beantwoord? neem dan contact met ons via telefoonnummer 06 – 41 46 33 02 of e-mail adres info@webzeker-webdesign.nl. Wij helpen u graag verder!

Hoe gaat het bouwen van de website in z’n werk?

We houden van duidelijkheid en werken op een gestructureerde manier naar een kwalitatief goed product. Daarom hanteren we de volgende stappen bij het leasen van een website:

Functionaliteit van de lease website

Naast statische pagina’s met teksten en afbeeldingen, installeren wij de volgende functies:

 • Een maatwerk contactformulier. U ontvangt de ingevulde informatie automatisch via een email. Uw bezoeker ontvangt een bevestiging per e-mail.

 • Een Google Maps kaartje met uw bedrijfslocatie

 • Een diavoorstelling / fotoslide op de homepage

 • Een extra fotopresentatie op een pagina naar wens

 • Een koppeling naar u social media accounts

 • De website is 100% responsive, dus uitstekend bruikbaar op grote schermen, laptops, tablets en smartphones

Heeft u aanvullende wensen? Vrijwel alles is mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie en tarieven

Het logo

Omdat het logo bepalend is voor de uitstraling van een website, besteden wij hier veel zorg aan. Het logo moet klaar zijn voordat de website gebouwd kan worden. Op basis van het intake gesprek ontvangt u van ons 3 voorstellen voor uw logo. U kiest één logo uit, dat we in overleg verder aanpassen totdat het helemaal aan uw wensen voldoet. Er zijn maximaal 5 rondes met aanpassingen mogelijk.

Hoe gaat mijn website eruit zien?

Wij ontwerpen uw website vanaf scratch, waardoor u gegarandeerd een unieke lay out krijgt. Hierbij zijn in principe geen beperkingen. Heeft u zelf een goed idee of een voorbeeldwebsite die u mooi vindt? Wij nemen dit met u door en bespreken de sterke en zwakke punten. Op zoek naar inspiratie? Kijk eens op deze website. Hier vindt u voorbeelden van website lay outs die wij met één druk op de knop kunnen installeren. Uiteraard passen wij deze naar uw wensen aan, maar het geeft u een idee van de vele mogelijkheden. Kijk ook eens op onze portfolio pagina voor voorbeelden van websites die wij al hebben opgeleverd.

Aantal pagina’s

Een lease website bevat maximaal 10 pagina’s. Dit is meestal ruim voldoende om uw product of dienst onder de aandacht te brengen. Iedere website bevat in ieder geval een “homepage” en een “contactpagina”. Er zijn dus nog 8 pagina’s waarvan u de inhoud zelf kunt bepalen. Moet uw website meer pagina’s bevatten? Technisch is er vrijwel geen limiet. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Teksten

In principe gaan wij ervan uit dat u uw eigen teksten voor de website schrijft. U bent immers de expert op uw vakgebied. Maar u kunt het schrijven van teksten ook aan ons overlaten. Het schrijven van webteksten is een specialisme. Hiervoor hebben wij een samenwerkingsverband met een professioneel bureau.

Hoe goed zij ook zijn in het schrijven van teksten, ze hebben waarschijnlijk geen expertise op uw vakgebied. Bij aanvang van het project neemt het tekstschrijversbureau contact met u op en bespreekt de gewenste inhoud (content). Zodra de teksten klaar zijn, ontvangt u deze ter controle en goedkeuring. Na uw akkoord worden de teksten naar ons opgestuurd. Wij plaatsen ze vervolgens op uw website en zorgen voor de juiste opmaak.

Omdat het schrijven van teksten helemaal afhankelijk is van uw wensen, kunnen wij vooraf geen vast tarief noemen. Op basis van een intake door het tekstschrijversbureau ontvangt u vooraf een vrijblijvende offerte.

Afbeeldingen/fotomateriaal

Bij het bouwen van uw MKB lease website schaffen wij in overleg 10 stockfoto’s aan. De eerste 10 foto’s zijn bij het lease bedrag inbegrepen. Als u uw eigen afbeeldingen wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. In dat geval ontvangt u bovendien een korting van € 2,00 per maand op lease bedrag. Een combinatie van stockfoto’s en uw eigen afbeeldingen is ook mogelijk! Voor stockfoto’s maken wij gebruik van de website 123rf.com. In overleg zoeken wij afbeeldingen die bij uw website passen. U kunt ze natuurlijk ook zelf uitzoeken; wij regelen de rest.

Hoe snel kan een website online staan?

Over het algemeen hanteren wij een doorlooptijd van maximaal 2 weken. De startdatum is afhankelijk van het aantal geplande projecten. Als u het schrijven van teksten wilt uitbesteden, moeten hier ook rekening mee houden. In de offerte fase kunnen wij u een voorlopige planning geven, een 100% definitieve planning ontvangt u bij het ondertekenen van het lease contract.

Updates en beveiliging

Wij nemen uw webiste op in ons onderhoudsprogramma. Dit betekent dat we iedere twee maanden een volledige back-up maken en updates installeren. Als er tussendoor belangrijke beveiligingsupdates uitkomen, dan ondernemen wij natuurlijk eerder actie. Het SSL certificaat wordt ingesteld zodat al het verkeer van- en naar uw website versleuteld wordt verzonden. Een geldig SSL certificaat herkent u aan het slotje in de adresbalk van de browser en het voorvoegsel https bij de domeinnaam. Wij voorzien uw website van een geavanceerde firewall waarmee veel problemen bij voorbaat worden uitgesloten. Ten slotte voorzien wij het contactformulier van een strenge anti- spam maatregel.

Uitvoeren van aanpassingen

Als u inhoudelijk zaken wilt laten aanpassen, is dat natuurlijk mogelijk. Iedere maand heeft u recht op één uur gratis onderhoud van uw website. Op uw verzoek passen wij dan teksten, foto’s, linkjes ed. aan. Ook het toevoegen van bijvoorbeeld een extra pagina is mogelijk. U kunt géén uren sparen. Hebben we meer dan één uur nodig? Dan maken we daarover van te voren afspraken.

Vindbaarheid

Wij bouwen uw website zoekmachine vriendelijk. Bij oplevering melden we deze aan bij Google met het verzoek deze te indexeren. Dit betekent dat uw MKB lease website op den duur wordt weergegeven binnen de zoekresultaten.

Facturatie / looptijd

 • Het lease contract gaat in op het moment dat uw website live op het internet staat. Pas dan ontvangt u uw eerste factuur.

 • U ontvangt vier keer per jaar een factuur voor de lease van uw MKB website. iedere factuur beslaat een lease periode van 3 maanden die voorafgaand aan deze periode moet zijn voldaan.

 • Ruim vóór het aflopen van het lease contract nemen wij contact met u op in verband met het verlengen ervan. Geen stilzwijgende verlengingen dus. U heeft dan 3 keuzes:

  1. Het lease contract zonder verplichtingen opzeggen. Wij verwijderen dan uw website van het internet en zeggen de domeinnaam op
  2. Het verlengen van het lease contract onder dezelfde voorwaarden
  3. Het afkopen van de website (€ 599,00). Hiermee wordt het lease contract beëindigd en schrijven wij de website over op uw naam. U wordt dan volledig eigenaar en ontvangt de inloggegevens van de website en hosting